Sfârșitul lunii iulie s-a dovedit a fi unul ”fierbinte” pentru tinerii auto reprezentanți, membri ai Consiliului Consultativ al Tinerilor sprijiniți de Lumos Moldova. În perioada 20 – 23 iulie 10 dintre ei s-au întrunit, după o pauză de 2 ani, în cadrul școlii de vară.

Tinerii veniți în capitală Florești, Orhei, Ialoveni și Chișinău, au avut o agendă destul de încărcată. Ei au discutat despre rezultatele activității CCTL în ultimii 2 ani, planurile și activitățile care urmează a fi realizate în viitorul cel mai apropiat, participând și la un șir de întâlniri / ședințe cu invitați speciali reprezentând domenii de interes pentru tineri.

În cadrul uneia dintre aceste sesiuni tinerii auto reprezentanți au discutat cu directorul de țară Lumos Moldova, Domnica Gînu. Reiterând importanța rolului deosebit pe care îl au tinerii în promovarea și diseminarea implementării reformei sistemului de îngrijire a copilului, dna Gînu le-a mulțumit pentru activismul și implicarea acestora. Vorbindu-le despre transformările prin care trece organizația la etapa actuală, D. Gînu a menționat că participarea copiilor va rămâne un element cheie al activității acesteia și pe viitor.

O altă ședință, de altfel inclusă în programul școlii de vară la solicitarea tinerilor auto reprezentanți, a avut-o drept invitat pe un recrutor profesionist. Ana Cumpănici, reprezentant al unei companii de HR din Chișinău le-a vorbit participanților despre crearea CV-urilor, aplicarea pentru un loc de muncă și interviurile de angajare, precum și alte aspecte legate de procesul de angajare în câmpul muncii. Tinerii au primit un șir de sfaturi de la invitat, dar și au exersat în cadrul activităților practice desfășurate pe parcursul acestei ședințe.

În paralel cu lucrările școlii de vară, auto reprezentanții din Moldova au participat, împreună cu semenii săi din Bulgaria, Cehia și Ucraina, la un șir de evenimente organizate în cadrul Forumului Internațional al Tinerilor Lumos. Acestea s-au desfășurat online și au inclus și o discuție cu noul Director Executiv al Lumos Peter McDermott. De asemenea, tinerii au fost implicați în procesul de evaluare al programelor de participare din țările respective, au venit cu propuneri referitor la viitoarea strategie Lumos privind participarea copiilor și a tinerilor.